Food & Wine


Proeven staat centraal binnen het Food & Wine thema. Alles op het gebied van eten, versproducten en de lokale- en wereldkeuken en van de bekende champagnemerken tot nieuwe en minder bekende druivenrassen vind je terug in de Food & Wine hal. Innovatieve combinaties, nieuwe (kook)technieken en de mogelijkheid om zelf een heerlijk hapje te eten of glaasje te proeven ontbreken hier ook niet.

Waarom jij naar Food & Wine moet

Vraag jij je altijd af wat het verhaal is achter een product en waar ons eten vandaan komt? Ontdek van bron tot bord alles over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. Is het je bijvoorbeeld opgevallen dat door de toename van plantaardige voeding, groenten een steeds grotere rol krijgen in onze gerechten? Consumenten worden zich steeds meer bewust van wat zij eten en daardoor veranderen de behoeften. Leer ook hoe je efficiënter gebruik maakt van grondstoffen. Zo verspil je minder voedsel wat kostenbesparing en duurzaamheidswinst oplevert. Laat je bij Food & Wine verder verrassen door de diversiteit in de keuken, van Aziatisch, Libanees en Japans tot Italiaans, Mexicaans en Spaans. En ook wat wijn betreft, verschillende wijn/spijs combinaties, maar ook wijn uit onverwachte streken en landen of juist wijnen van Nederlandse bodem. Alle verhalen komen ook samen tot uitvoering tijdens de verschillende wedstrijden binnen deze haal. Raak geïnspireerd en leer van andere chefs tijdens het NK koken.

Waar vind je het thema Food & Wine?

Het thema Food & Wine vind je in hal 8: bekijk hier de beursvloer.

Programma thema Food & Wine

NK Koken

Zie, ruik en ervaar hoe brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren strijden om de felbegeerde HANOS Gouden Koksmuts. Ook de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo en Jonge Koks tot en met 25 jaar worden uitgereikt. Het koken gaat vanuit een black-box waarin voor elke gang (verplichte) ingrediënten zitten. Zo laten de (sterren)chefs zien wat er mogelijk is met mooie producten, een goede samenwerking en (het toepassen van) de juiste kennis. Een spektakel dat je niet wilt missen!

LEES MEER 

Food Markt

Op de Food Markt maak je kennis met verschillende producenten en leveranciers die zich bezighouden met ambachtelijke, gezonde en verantwoorde producten. Binnen Food Markt draait het om kwaliteit en het verhaal achter een product. We willen weten waar ons eten vandaan komt en het verhaal van het product staat daarbij steeds centraler. Ondernemers vertellen daarom graag meer over de ingrediënten, herkomst en het productieproces.

LEES MEER