NK Koken

Van 8 tot en met 11 januari 2024 strijden weer verschillende teams tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Koken van het Gastronomisch Gilde. Tijdens de HANOS Gouden Koksmuts, Chaud Devant NK Leermeester-Leerling, Green Chef's Hat en Open NK Koken zie, ruik en ervaar je hoe (sterren) chefs en hun brigades spectaculaire gerechten maken. Werkend vanuit een black box, waarin voor elke gang (verplichte) ingrediënten zitten, laten ze je zien wat er mogelijk is met mooie producten, een goede team samenwerking en kennis. Een spektakel om niet te missen!

De wedstrijden

HANOS Gouden Koksmuts

HANOS Gouden Koksmuts

Maandag 8 januari 2024 10:00 - 17:30

De HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens Horecava in een spectaculaire setting in de Gilde Arena. De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen. Wie treed er in de voetsporen van Jasper Panis en Max Risselada van Restaurant Flore**?

LEES MEER 

NK Leermeester-Leerling

Chaud Devant NK Leermeester-Leerling

Dinsdag 9 januari 2024 10:00 - 17:00 

Welk fanatiek Leermeester-Leerling duo zal de prestatie van de winnaars van vorige editie, Tommy Janssen en Sem Klein Oonk van Restaurant Maeve, evenaren? Welk topteam van een Leerling en een Leermeester kan goed omgaan met de tijdsdruk en is perfect op elkaar ingespeeld om het beste drie gangen menu en een amuse te bereiden voor zes personen.

LEES MEER 

Green Chef's Hat

Green Chef's Hat

Woensdag 10 januari 2024 10:00 - 17:00

Samen met We're Smart Green Guide organiseert het Gastronomisch Gilde een plantaardige kookwedstrijd: de Green Chef's Hat. De plantaardige sector is enorm in opkomst en deze wedstrijd is dan ook een logische aanvulling op het aanbod. De uitdaging voor de deelnemers zal zijn om volledige plant pure gerechten te bereiden voor de jury met ingrediënten uit de blackbox. De opdracht bestaat uit een drie gangen menu en een amuse voor zes personen.

LEES MEER 

Open Nederlands Kampioenschap Koken

Open Nederlands Kampioenschap Koken

Donderdag 11 januari 2024 10:00 - 16:30 

Komende editie laat het Gastronomisch Gilde een oude wedstrijd terugkomen: het Open Nederlands Kampioenschap Koken. Tijdens deze individuele wedstrijd koken zes koks tegen elkaar voor de winst. De deelnemers bereiden een 3 gangen menu voor zes personen uit een blackbox die samengestel is in samenwerking met de partners van het Gastronomisch Gilde.

LEES MEER