De Lekkerste Wedstrijden

Van 8 tot en met 11 januari 2024 is het weer zover: het NK De Lekkerste tijdens Horecava 2024. Culinaire professionals uit de branche kunnen tijdens vier dagen meedoen aan zes verschillende vakwedstrijden. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven.

De verschillende wedstrijden laten zien hoe divers het horecalandschap is en wil daarmee het imago van de horeca (als werkgever) positief beïnvloeden. Het NK de Lekkerste stimuleert professionals om zich verder te ontwikkelen en hoopt nieuw talent aan te trekken. Benieuwd naar de smaakcombinaties, texturen en toevoegingen die zorgen voor onderscheidende gerechten? Kom langs en volg de enthousiaste, professionele deelnemers op de voet bij het maken van hun creaties. Laat je inspireren door de nieuwe producten, andere bereidingswijzen of leuke samenstellingen én pik een hapje mee!

De wedstrijden

NK Lekkerste Broodje

Geef je zaak én je zelfvertrouwen een boost en schrijf je in voor de bekendste én langstlopende wedstrijd. Dit wordt editie 39 van het NK Lekkerste Broodje! Om kans te maken op deze titel zijn uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, smaakstelling en inkoopprijs van belang om de vakkundige jury te overtuigen.

LEES MEER 

NK Lekkerste Burger

Weet jij een burger te presenteren met het beste vlees, de lekkerste toppings, de smeuïgste sauzen en het meest smaakvolle broodje? Bij het NK Lekkerste Burger draait het om één ding: de allerbeste hamburger van Nederland maken. Blaas jij de jury omver met een enorme smaakexplosie of verras je hen juist met iets dat nog nooit eerder is vertoond?

LEES MEER 

NK Lekkerste Pasta

Een nieuwkomer tijdens afgelopen Horecava was het NK Lekkerste Pasta. Ben jij een talentvolle pastaliefhebber en denk jij de jury te kunnen overtuigen met jouw (huisgemaakte) pasta? Grijp dan deze kans om jezelf in de schijnwerpers te zetten!

LEES MEER 

NK Pizza bakken

In samenwerking met Pizza Profs, wordt gezocht naar de beste pizza van Nederland. Welke pizza is klaar voor het grote publiek en wie bakt de meest creatieve, gezonde en lekkere pizza? Het thema dit jaar is 'Pizza Nova', een reis naar innovatieve pizzabodems en verrassende toppings die culinaire grenzen verleggen.

LEES MEER 

Lekker Anders

Het 'andere' karakter van deze wedstrijd schuilt in het feit dat deze categorie specifiek bedoeld is voor horeca-medewerkers met een arbeidsbeperking. Maar de creaties, die zijn zeker niet anders. Vooral de creativiteit en het secuur werken vallen op bij deze wedstrijd!

LEES MEER 

NK Lekkerste Pannenkoek

Pannenkoekenliefhebbers, of bakkers, opgelet! Ervaren koks van pannenkoekenrestaurants uit heel Nederland zorgen voor lekkere, spannende en originele creaties. Naast de beoordeling van de professionele vakjury, worden de pannenkoeken ook beoordeeld door een kinderjury. Want als pannenkoekenbakker moet je natuurlijk ook de jongere generatie enthousiast maken.

LEES MEER 

Het programma

Maandag 8 januari

11.00 uur: NK Lekkerste Broodje

15.00 uur: NK Lekkerste Burger


Dinsdag 9 januari

11.00 uur: NK Lekkerste Pasta

15.00 uur: NK Pizza bakken


Woensdag 10 januari

11.00 uur: Lekker Anders

Donderdag 11 januari

12.00 uur: NK Lekkerste Pannenkoek