Veelgestelde vragen van exposanten

Met deze veelgestelde vragen van exposanten hopen wij zoveel mogelijk antwoord te geven op je vragen. Heb je een vraag over het bezoeken van Horecava, kijk dan naar de veelgestelde vragen voor bezoekers. Bekijk ook de belangrijke informatie voor standbouwers.

Heb je vragen over opbouw- en demontagetijden, het aanvragen van opbouw/demontage badges, het kopen van uitnodigingskaarten, polsbandjes en het bestellen van alle benodigdheden voor je stand (stroom, water en internet)? In het Exposanten Portaal vind je alle benodigde informatie. Hiermee maak je jouw beursdeelname nog succesvoller!


Ga direct naar: Horecava Deelnamemogelijkheden Opbouw & Demontage Bereikbaarheid

Horecava 2025 vindt 13 t/m 16 januari 2025 plaats in RAI Amsterdam.

Horecava vindt plaats in:

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

De openingstijden zijn:

Maandag 13 januari 2025 | 10.00 - 18.00 uur
Dinsdag 14 januari 2025 | 10.00 - 18.00 uur
Woensdag 15 januari 2025 | 10.00 - 18.00 uur
Donderdag 16 januari 2025 | 10.00 - 17.00 uur

De minimumleeftijd voor toegang is 18 jaar. Ook kinderen en baby's onder begeleiding zijn NIET toegestaan.

Er is WEL de mogelijkheid om te kolven in de Baby Care Lounge.

Ondanks dat je jouw baby niet mag meenemen, bieden wij WEL de mogelijkheid om te kolven in de Baby Care Lounge.

Iets verloren? Wij plaatsen al onze gevonden voorwerpen online.

KLIK HIER OM TE ZIEN OF HET VOORWERP GEVONDEN IS

Staat het voorwerp na een week nog niet op onze website? Dan hebben wij het helaas niet gevonden.

Staat het verloren voorwerp er wel tussen? Geef dit dan snel aan!

Door het beantwoorden van een paar vragen, weten we zeker wie de eigenaar van het voorwerp is. Daarna is het eenvoudig: haal het gevonden voorwerp op of laat het thuisbezorgen.

We hebben verschillende thema’s en concepten die aansluiten bij de doelgroep. Je kunt een stand afnemen tijdens de jaarlijkse beurs of online adverteren. Lees meer over deelnemen aan Horecava.

Regulier tarief (geldig na 27 mei 2024) – € 204,00 per m2

Early Bird tarief (geldig 1 februari t/m 26 mei 2024) – € 192,00 per m2

Rebook tarief (geldig t/m 31 januari 2024) – € 185,00 per m2

+

Eenmalige inschrijfkosten van € 495,00.

Ja, Horecava biedt diverse mogelijkheden om online én offline te adverteren. We hebben standaard mogelijkeden, maar denken natuurlijk ook graag mee met een pakket op maat om jouw doelen te bereiken.
Bekijk alle mogelijkheden om te adverteren (zowel online, indoor en outdoor), of neem direct persoonlijk contact met ons op.

Dit kan in het Exposanten Portaal. Ga onder ‘uw deelname’ naar ‘Company Profile’. De gegevens die je invult onder ‘uw gegevens’ worden binnen 24 uur zichtbaar in de exposantenlijst.

Voor alle transport- of logistieke zaken kun je contact opnemen met DB Schencker Logistics Netherlands via telefoonnummer 020 549 27 90 of email: fairs.amsterdam@dbschenker.com

In onderstaande video vind je alle informatie over de digitale uitnodigingen voor jouw zakenrelaties.

De opbouw voor Horecava 2025 begint op woensdag 8 januari om 08:00. Van 8 januari t/m 10 januari is het mogelijk om op te bouwen tussen 08:00 en 22:00. Op zaterdag 11 januari kan er opgebouwd worden tussen 08:00 en 18:00 en op zondag 12 januari van 08:00 tot 17:00.

Vergeet niet vooraf een tijdslot te reserveren voor het laden en lossen van vrachtleveringen. Dit kan je doen via deze link.

Heb je standbouw afgenomen via Horecava? Dan kan je jouw stand inrichten op zondag 12 januari tussen 08:00 en 17:00.

Een tijdslot reserveren voor het laden en lossen van vrachtverkeer kan via deze link. Bekijk ook het verkeersreglement op de pagina belangrijke informatie voor standbouwers

Ja, het is verplicht om al je standpersoneel, standbouwers en leveranciers te registreren voor een opbouw/demontage badge om toegang te verkrijgen tot de hallen.

Hoe werkt het?

 • Registreer al je opbouw- en demontagepersoneel via deze link
 • Elke geregistreerde persoon ontvangt een ophaalbericht
 • Met een print van dit ophaalbericht of met de barcode op de telefoon kan de opbouw- en demontagebadge opgehaald worden bij de entrees

Let op!
Registratie ter plaatse is ook mogelijk, maar kan wachttijden met zich meebrengen.

In onderstaande video vind je alle informatie over het toegangsbeleid van de beurs.

Ja, tijdens de opbouw op vrijdag 10 januari is tussen 08:00 uur tot 16:00 uur Piccolo service beschikbaar voor het vervoeren van goederen naar de stand. De service is beschikbaar bij de kassahal van de P4 garage en het P10 werkterras. Ook tijdens de afbouw op donderdag 16 januari tussen 18:00 uur en 20:00 uur is de Piccolo service beschikbaar vanuit dezelfde locaties.

Let op: voor correcte toegang en gebruik van de Piccolo service vanaf P10 zijn twee personen per voertuig noodzakelijk: 1 persoon loopt mee met de piccolo naar de stand, terwijl de bestuurder de auto parkeert in de garage.

Ja, stroom is beschikbaar tijdens de op- en afbouw als je dit van tevoren besteld in de webshop.

Ja, tijdens de opbouw zijn er diverse cateringplekken open. Details hierover vind je tijdens op- en afbouw op de RAI Live schermen.

Dit kun je voorafgaand aan de beurs aanvragen. Stuur hiervoor een mail naar Exhibitor Services via exhibitorservices@rai.nl.

Het afbouwen van jouw stand is mogelijk op donderdag 16 januari van 19:30 tot 22:00, op vrijdag 17 januari van 08:00 tot 22:00 en op zaterdag 18 januari van 08:00 tot 17:00.

De afbouw van uniforme stands is afbouw mogelijk op donderdag 16 januari van 19:30 tot 22:00.

Na inschrijving als exposant heb je een e-mail gekregen met daarin jouw inloggegevens voor het Exposanten Portaal. Klik hier om direct in te loggen.

Voor vragen over facilitaire benodigdheden, zoals stroom, water en internet stuur een mail naar Exhibitor Services via exhibitorservices@rai.nl.

Zorg dat je vóór 1 december jouw voorzieningen hebt besteld. Na 1 december kunnen we jouw bestellingen niet meer garanderen.

Ja, dat kan! Wil je een extra account stuur dan een mail naar exhibitorservices@rai.nl.

Als exposant ontvang je een aantal gratis polsbandjes voor je standpersoneel. Dit wordt berekend op basis van het aantal vierkante meters van jouw stand. Indien het aantal niet voldoet, kan je extra polsbandjes aanvragen in de webshop.

Nee, er is geen centrale vriesruimte beschikbaar. Je kunt wel een vrieskast aanschaffen via de webshop die vervolgens geplaatst wordt op je eigen stand.

In de webshop van Horecava kunnen exposanten vooraf parkeertickets bestellen. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om via de betaalautomaten bij de parkeergarages voor het uitrijden te betalen.

Bij beursdeelname kunnen een aantal gratis uitnodigingscodes horen. Met deze codes kun je jouw relaties uitnodigen om gratis naar Horecava te komen. Mochten dit niet genoeg codes zijn, dan is er de mogelijkheid om extra uitnodigingscode te kopen.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar het EP en klik onder ‘Promotie’ op ‘Digitale uitnodigingen’;
 2. Klik op de rode knop ‘Registratie en monitoring module’. Je komt nu terecht in ‘Visit Connect’;
 3. Klik in Visit Connect in de linker navigatiebalk op de knop ‘Gasten’;
 4. Klik in de horizontale knoppenbalk bovenaan de pagina op de knop ‘Action codes’;
 5. Klik op het groene pijltje voor de tekst ‘Gratis genodigden’. Je ziet nu de lijst met codes waarmee jouw genodigden een gratis ticket voor Horecava kunnen ophalen. Deze code kan jouw genodigde invullen op deze registratiepagina.

Bekijk ook de instructievideo dat duidelijk uitlegt hoe jij de uitnodigingscodes voor genodigden kunt ophalen en gebruiken.

Nachtstroom zit niet automatisch bij je deelname, maar dit kun je aanschaffen via de webshop. Na vóór 1 december kun je nachtstroom bestellen door een e-mail te sturen naar Exhibitor Services via exhibitorservices@rai.nl.

Vanaf de eerste opbouwdag, liggen de polsbandjes klaar bij de exposantenbalies in de entree van RAI Amsterdam.

De polsbandjes worden eenmalig en alléén meegegeven op vertoon van legitimatie én een visitekaartje van het bedrijf.

Voor exposanten is het gebouw, tijdens de beursperiode, toegankelijk van 2 uur vóór aanvang opening beurs tot 2 uur na sluitingstijd op vertoon van het exposantenpolsbandje.

Ja, dat mag. Het is wel verplicht om de borrel aan te melden via dit formulier.

Bekijk de pagina Reis & verblijf voor de mogelijkheden per auto, taxi en openbaar vervoer.

NS-Station RAI Amsterdam ligt op slechts 300 meter van de RAI en heeft regelmatige verbindingen naar Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en het internationale spoornetwerk. Metrolijn 52 en tramlijn 4 stoppen beide voor de deur van de RAI.

Per metro en bus
Iedere 5 minuten rijdt metro 52 vanuit het centrum van Amsterdam (Amsterdam CS) richting Zuid (halte Europaplein). Metrolijn 52 stopt voor de deur en vormt een ideale verbinding met het Amsterdamse stadshart.
Vanaf NS-station Amsterdam Amstel is de RAI het best te bereiken met metro 51 of bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein). Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is de RAI het best te bereiken met metro 50 richting Gein (halte station Amsterdam RAI).

Per trein
NS-station RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Meer informatie via de NS Reisplanner.

Per vliegtuig
Met de auto, trein, taxi of bus is het 15 minuten reizen van Schiphol Airport naar RAI Amsterdam. Op Schiphol.nl staat een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A 10 (Afslag S109 RAI). Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) wordt de RAI aangegeven op de ANWB-borden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven.

Met navigatiesystemen kunt u navigeren naar:

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam


De 'P-RAI' borden zijn echter leidend.

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

 • Per auto/taxi: ± 10 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per metro: ± 6 minuten vanaf halte Europaplein
 • Per tram: ± 25 minuten
 • naar Schiphol: ± € 45,00
 • naar het stadscentrum: ± € 25,00
 • naar het Centraal Station: ± € 30,00