TOPPR september 2024: Hemand Ramlal – Hotel Des Indes
TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR september 2024: Hemand Ramlal – Hotel Des Indes

Aangeboden door: Horecava
maandag, 30 september 2024

De TOPPR van deze maand, Hemand Ramlal, is al sinds 1997 met veel plezier werkzaam als portier bij het luxe en legendarische 5-sterren Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout in Den Haag. Volkomen terecht is hij de TOPPR van september, volgens zijn HR-collega Chivato Manuputty: “Absoluut een welverdiende erkenning voor zijn jarenlange inzet, toewijding, loyaliteit, kennis en passie voor gastvrijheid.”

“Het is een enorm veelzijdige baan, en álles is er leuk aan!”

Chivato: “Hemand speelt een onmisbare rol binnen het team en is een voorbeeld voor ons allen.” Toppr Hemand reageert bescheiden dat hij het de gasten ‘gewoon’ graag naar de zin maakt en iedere dag met trots naar z’n werk gaat om te doen wat een portier doet.

En dat is niet alleen de hotelgasten van harte verwelkomen, maar ook gasten naar de receptie begeleiden, hun auto parkeren, algemene vragen beantwoorden, ze de to-do’s in de stad en omgeving uitleggen, eventuele tickets daarvoor regelen, de looproute ernaartoe op de kaart aanwijzen…"Als portier willen we niets minder dan onze gasten zo goed mogelijk op weg helpen en dat ze zich thuis voelen tijdens hun verblijf. Het is een enorm veelzijdige baan, en álles is er leuk aan!”, aldus de enthousiaste Hemand. 

Vredelievend en hulpvaardig

Dat Hemand enthousiast is over zijn werk blijkt ook uit het feit dat hij al bijna drie decennia werkzaam is bij het indrukwekkend mooie, historische hotel – waar sinds 1881 vele wereldberoemde bezoekers verblijven (categorie Winston Churchill, Michael Jackson, Prince, ballerina Anna Pavlova en de Dalai Lama). Waar zijn passie voor het werk vandaan komt? “Door mijn karakter. Ik ben van nature een vredelievend persoon en help onze hotelgasten graag. Dat zit allemaal in mezelf, in m’n aard, en dat is precies waar deze mooie baan om draait.”

Hoe gaan jullie om met verspilling?

“Dat proberen we zoveel mogelijk te voorkomen. Om een voorbeeld te geven: bij het kopieerapparaat drukken we af op de blanco achterkant van eerdere prints. We pakken die andere zijde en printen gewoon daarop af, dat kan prima. Daarnaast proberen we al ons afval gescheiden te houden. Papier apart, plastic apart, dat soort dingen doen we waar het kan. En in de housekeeping zijn ze ook volop bezig met duurzaamheid.” Dan gaat het bijvoorbeeld om ethisch geproduceerde en recyclebare materialen, en bewust omgaan met de CO2-uitstoot. 

Tip voor horeca-collega's 

“Werk met plezier en positiviteit, waardoor je als vanzelf gemotiveerd bent om gasten goed te helpen en zij blij en tevreden zijn. Iedereen komt met een bepaalde verwachting bij ons en daar willen we altijd meer dan 100 procent aan voldoen.” En dan komen gasten vanzelf weer terug? “Zeker, absoluut. Ze delen hun ervaringen met familie, vrienden, collega’s... Zo krijgen we meer en meer gasten. Des Indes is een bijzonder hotel met een unieke historie, dat wordt gerund door een enorm hecht team. We hebben 92 kamers en doen het echt sámen. We zijn een soort grote familie, helpen elkaar waar nodig, doen dat graag én met alle liefde.” 

Nomineer jouw TOPPR

De harde werkethiek van horecamedewerkers verdient waardering en daarom zet TIPPR elke maand een horecamedewerker in het zonnetje. Wil jij een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Ga naar de website van TIPPR en meld jouw TOPPR aan!

Horeca TOPPR's 2024

Als Horecava feliciteren wij Hemand Ramlal als TOPPR van september. Dankzij alle stemmen vanuit de sector maakt hij als negende TOPPR kans op de titel TOPPR van 2024 die uitgereikt wordt tijdens Horecava 2025! Bekijk welke TOPPRs er in 2024 nog meer in het zonnetje zijn gezet en dus kans maken. Eind van het jaar kun jij stemmen op jouw favoriet! 

Meer weten over het TOPPR initiatief? Dat kan hier.