Bakkerij trends
Bakkerij en Patisserie Horecatrends Inspiratie

Bakkerij trends: vegan, glutenvrij en lokale specaliteiten

Aangeboden door: Horecava
maandag, 23 september 2024

Vegan en glutenvrije bakkerijproducten

Vegan en glutenvrije bakkerijproducten blijven trends in de bakkerij wereld. Door groeiende focus in duurzaamheid en gezondheid zoeken consumenten steeds vaker naar alternatieven voor traditionele bakproducten. Deze ontwikkeling biedt een kans om hier slim op in te spelen en samen te werken met andere ondernemers. Gebruik bij het bereiden van je bakproducten vooral seizoensgebonden en lokale ingrediënten.

Veel bakkerijen en horecazaken hebben glutenvrije alternatieven, zoals glutenvrij brood en gebak. Ondernemers werken vaak samen met gespecialiseerde leveranciers om deze producten van hoge kwaliteit te kunnen aanbieden. Bovendien helpt het aanbieden van glutenvrije gerechten om een breder publiek aan te trekken.

Vegan patisserie en glutenvrije opties zoals brownies, taarten en croissants, bieden een oplossing voor gezondheidsbewuste klanten en mensen met dieetwensen. Hier vindt je tips voor het bakken van glutenvrije producten.

Bakkerij als betaalbare luxe

Voor Millennials en Gen Z zijn bakkerijproducten een manier om zichzelf te verwennen. Ze gaan vaak en veel uit eten. Jonge mensen willen vaak iets lekkers meenemen, omdat ze thuis meestal gezond eten. Ze kiezen vaak voor gemak en genieten van betaalbare luxe met patisserie en snacks. 'Bakkerij als betaalbare luxe' betekent dat producten zoals zuurdesembrood en croissants gezien worden als luxe, maar betaalbare lekkernijen.

Deze trend zorgt ervoor dat bakkers en horecaondernemers kunnen inspelen op de groeiende vraag naar kwalitatieve producten die passen binnen een drukke, maar bewuste levensstijl.

Daarnaast kunnen horecaprofessionals met producten zoals die van Koopmans Professional Patisserie hun aanbod versterken. Dit ready-to-serve assortiment biedt ambachtelijke gebakjes zonder de stress van zelf bakken. Zo serveer je snel en eenvoudig heerlijke baksels bij koffie, buffetten of high tea's, zonder dat het veel tijd en kosten met zich meebrengt.

Lokaal en ambachtelijke bakkerijen: smaakmakers van de toekomst

Lokale en regionale specialiteiten zijn niet alleen heerlijke lekkernijen, maar ook een trend die steeds meer terrein wint. Er gaat immers niets boven een Brabants worstenbroodje, een Limburgse vlaai of een Bossche bol. Deze producten spreken consumenten steeds meer aan die op zoek zijn naar kwaliteit en ambacht. Ook hier kan jij als horecaondernemer perfect op inspelen!

Door lokaal en regionaal geïnspireerde producten aan te bieden, positioneer je jouw bedrijf sterk in de markt. Het combineren van traditionele recepten met moderne trends zoals seizoensgebonden ingrediënten en duurzame productiemethoden, maakt ambachtelijke bakkerijen steeds populairder.

Gebruik deze kansen

De bakkerijwereld wordt beheerst door trends zoals vegan, glutenvrij en ambachtelijk. Door in te spelen op deze ontwikkelingen en het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, kan je jouw aanbod verbreden en inspelen op de veranderende wensen van de consument. Of het nu gaat om vegan gebak, glutenvrije producten, of ambachtelijke lokale specialiteiten, de toekomst biedt volop kansen om je te onderscheiden.